Zorgpad Ketenrichtlijn Asielzoeksters geboortezorg

terug

Uw gemeente: Helmond (wijzig)

Zorgpad Ketenrichtlijn Asielzoeksters geboortezorg

Lijst met afkortingen en betekenis (pdf)

LEVgroep Helmond
De LEVgroep is een brede welzijnsstichting. LEV staat voor Leven en Verbinden. LEVgroep inspireert mensen om mee te doen aan een samenleving in beweging. We hebben betrokken medewerkers en vrijwilligers. Samen met bewoners maken zij het verschil in dorpen en wijken, zodat iedereen mee kan doen. Iedereen heeft immers een talent.
Welzijn voorkomt zorg. Door problemen preventief aan te pakken en de sociale basis in dorpen en wijken te versterken. LEV staat voor leven en verbinden. En dat is precies wat wij doen. Wij verbinden mensen met elkaar in gezinnen, buurten, wijken en organisaties. Samen bereiken we meer!
De organisatie is er voor iedereen die:
- vragen heeft over zorg, wonen, opvoeden, relaties, werken, geldzaken, formulieren
- actief wil zijn in wijk of buurt
- meer wil weten over vrijwilligerswerk.

We organiseren en ondersteunen veel activiteiten. Dat doen we niet alleen. Dat doen we samen met vrijwilligers en andere organisaties op het gebied van wonen, zorg en welzijn.
Samen zorgen we voor een sociaal Helmond waar het voor jong en oud fijn wonen is.
Voor informatie en advies of voor het maken van een afspraak kunt u dagelijks terecht in één van de wijkteams van de LEVgroep in uw eigen wijk.

https://www.rmasielzoekers.nl/home/vergoeding/geboortezorg

https://www.nvog.nl/wp-content/uploads/2018/02/ketenrichtlijn-geboortez…

 

Algemeen

De ketenrichtlijn geboortezorg asielzoeksters dient ter begeleiding van zwangere asielzoeksters in de asielopvang. Deze ketenrichtlijn is geïnitieerd in 2010 en is in samenwerking met de landelijke organisaties KNOV, Brancheorganisatie Geboortezorg, GZA, RMA, NVOG, COA en GGD GHOR Nederland tot stand gebracht. In juni 2020 is de richtlijn geactualiseerd

Het schema hoofdtaken en processen beschrijft de taken en verantwoordelijkheden van de betrokken zorgverleners/ organisaties en de benodigde afstemming tussen betrokken partijen gedurende de begeleiding van de zwangere asielzoekster. De werkwijze in reguliere zorg is het uitgangspunt; in deze ketenrichtlijn staan de taken en processen specifiek voor deze doelgroep beschreven.

De actuele ketenrichtlijn geboortezorg asielzoeksters is te vinden op de site van kennisnetgeboortezorg.nl van het College Perinatale Zorg (CPZ) https://kennisnetgeboortezorg.nl/nieuws/ actualisatie-ketenrichtlijn-geboortezorg-asielzoekers/ 

Hier zijn ook de bijlagen bij de ketenrichtlijn te vinden:

  1. Zwangerschapsverklaring
  2. Coördinatie zwangere asielzoeksters
  3. Laaggeletterdheid
  4. Vervoer voor asielzoekers onder behandeling bij verloskundig zorgverlener
  5. Afspraken met ketenpartners over waterpokken en rode hond en kinkhoestvaccinatie bij zwangere asielzoekers.
  6. Q & A MRSA screening zwangere asielzoekers
  7. Aanpassingen in de werkwijze tgv het COVID-19 virus

Vrouwelijke genitale verminking. Meer informatie op: https://www.knov.nl/kennis-en-scholing/vakkennis-en-wetenschap/vakkennis/vrouwelijke-genitale-verminking-vgv-2

Hoe beoordeelt u de informatie op deze pagina?